lördag, maj 02, 2009

Zonterapi


På mitt extrajobb, där jag är några ggr i månaden och då jobbar med unga vuxna med olika "disabilities" anlitar dom ibland en reflexologist, zonterapeut, och jag hade turen att jobba i onsdags kväll när hon kom och hade sessions med våra brukare (eller vad du ordet ändrats till i Sverige). Fotzonterapi bygger på ett samband mellan olika zoner på fötterna och olika delar av kroppen (wikipedia) och är ett alternativt sätt att upptäcka trubbel.
Detta var en sån otrolig ögonöppnare för mig! Jag tror stenhårt på alternativa behandlingar och vare sig om de funkar på riktigt eller för att man vill att de ska funka så kvarstår faktum när det funkar - att det då funkat. Om ni förstår den logiken.
Min erfarenhet av detta tillfälle är att zonterapeuten verkligen kunde berätta om olika trubbel våra brukare led av och det är ju en ovärderlig kunskap att få om människor som inte har möjligheten att själva uttrycka det. Vad har ni andra för erfaranheter?

10 kommentarer:

Taina sa...

Jag har testat det en gång. Han undrade om jag ofta hade ont i huvudet! Näääää sa jag och var nära på att ge honom en huvudvärk just då!
Tror på metoden. Om den görs av utbildade personer vill säga. Nu är jag ganska killig under fötterna ;)
Kramen

egoistiska egon sa...

Har själv inte testat just zonterapi men går hos en kinesiolog. Det hjälper så mycket att mitt liv blivit bättre, även om det är hiskeligt svårt att sätta fingret på exakt vad som "botats".

Mia sa...

Min moster är utbildad zonterapeut och min mamma har lärt sig av henne. Jag tror absolut det fungerar men oj vad ont det kan göra när man prickar precis rätt på punkterna! Kram!

thebromanders sa...

Åh, sånt här är är jag superintresserad av. Olika alternativa metoder!! Har aldrig provat just zonterapi, men hört mycket gott om det!! Jag tror också stenhårt på detta med alternativa behandlingar!! Gick hos en naturopath (vet inte ens vad de heter på svenska??) och fick mycket hjälp med mina allergier... sen var det ju upp till mig att följa råden jag fick, vilket det tyvärr har varit sämre med det senaste... men det är en annan historia!!
Det enda som är synd är att det ofta är så dyrt att gå den här vägen...

Jemayá sa...

Jag tror också på alternativa behandlingar. hade turen att ha en väninna som är zonterapeut och då Daniel var några veckor gammal och började gråta en massa på kvällarna, kom hon och masserade honom. Tror det var efter tredje behandlingen som han sov 4 timmar i ett sträck och hans magbesvär försvann också snabbt. Vet inte vad jag skulle ha tagit mig till utan behandlingen, tror absolut att den hjälpte, utan den skulle jag ha haft en kolikbaby.

✿Ewa sa...

Jag både tror och vet att det
Men som någon skrev, personen måste vara kunnig dvs utbildad och precis som i alla yrken med människor ha en speciell feeling.

Jag jobbade själv under flera år som massör (en speciell Hawiiansk massage) och tänkte då att det här skulle passa bra att ge ungdommar som behöver extra extra mycket beröring, uppmärksamhet mm. Jag skulle kunna skriva sååååååå mycket om det.

Men det jag tänkte på är -så himla smart att ha det i den här verksamheten som ni har. (Just nu känner jag att om just det här skulle jag villja prata om för det här blir alldeles för långt och risken är att jag förkortar och då förstår du inget :)).

En person som håller på med just det här fokuserar på den personen som den ger en behandling till 100%, den märker saker som är viktiga för personen........mm.mm.mm.

Jag har rekommenderat en superduktig reflexolog till några personer genom åren. Eftersom jag inte annat än rekomenderar vidare så ser jag inte att jag kan fråga
-Hur gick det??! Fastän jag har undrat.

För bara några månader sedan fick jag ett stort tack av en fd förälder på en fsk som genom rekommendationen från mig fick hjälp till dottern, då ca 2½ år (nu ca 10 år) som hade såna problem med magen att det var tänkt en riktigt jobbig läkarundersökning som de gärna ville slippa.

Problemet förändrades så gott som genast, Hon blev bra efter bara några få behandlingar!

Jag är för alternativa beh. men ibland behövs en kombination av traditionell och alternativ behandling.
Åh det här blev långt igen...

Kram

Marianne sa...

Allt som funkar är bra. Sedan kan det ju lite bero på vad det grundläggande problemet är, jag gillar det inte när man tar det I STÄLLET FÖR vanlig behandling när det gäller svårare sjukdomar (typ cancer). Men i väldigt många fall kan man hoppa över olika piller och göra sånt här i stället, som sagt, allt som hjälper är bra.

Kram!

Emmama sa...

Taina: Haha, oj då.. :) Jag skulle gärna testa, ska se om min kollega som också gör det vill testa på mig faktiskt. Kram!

Egon: Intressant! Det ska jag läsa på mer om! Kram!

Mia: Så du har testat, det skulle jag gärna också göra. Även om det gör ont.. :) Kram!

Emmama sa...

MzOlsson: Ja synd att det är dyrt så det inte kan nå alla, håller verkligen med! Hoppas det går bättre att lyda råden framöver.. ;) Kram!

Jemaya: Wow, vad häftigt att höra! Kram!

Ewa: Intressant, tack för dina synpunkter!! Kul att höra om andra bra erfarenheter! :) Kram!

Marianne: Tror det kan vara bra som komplement till allt och som du säger, allt som funkar är bra! :) Kram!

Sussie sa...

Jag körde en enkel variant på William som nyfödd, det skulle hjälpa magont o matsmältningen. Enkel massage under föttern. Han njöt o had einte särskilt ont i magen. Jag tror på det. :)